Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ENA ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΡΥΦΕΡΟΠΙΤΑΣ...

Η ιστορία για να έχει νόημα πρέπει να διαβάζεται από το τέλος της. Μόνο  τότε μπορείς να κρίνεις   τις επιλογές που έκανες ,να ιχνογραφήσεις  με τρυφεράδα στο χάρτη της ζωής σου τα μονοπάτια που ακολούθησες  και τις διαδρομές σου. Άλλοτε πάλι ρίχνεις  μια κλεφτή ματιά στα πορτραίτα όσων συνάντησες σε αυτή σου την πορεία και καταλαβαίνεις τον ρόλο που ο καθένας είχε στο δικό σου έργο .Πρωταγωνιστές ,κομπάρσοι όλοι μαζί σε ένα έργο χωρίς συγκεκριμένο σενάριο παρά μόνο αυτοσχεδιασμό .


Τέλος; Είπα τέλος ;Δεν μου αρέσει η λέξη’’ τέλος’’ γιατί είναι οριστική και εμένα μου αρέσει να χοροπηδάω και να πετάω εκεί που φυσάει ελπίδα .Θέλω να φτερουγίζω  σε ουρανούς που είναι γεμάτοι πεφταστέρια και να επισκέπτομαι πλανήτες που το θαύμα ανοίγει ρωγμές στην επιφάνεια της πραγματικότητας  .Ένα τέλος έρχεται παρέα με την σιωπή και εγώ θέλω να κελαηδάω και να σιγοψιθυρίζω όσα η ψυχή μου υπαγορεύει μυστικά τις ώρες που συναντάω εμένα.



Στις διαδρομές που διαγράφουμε οι συμπρωταγωνιστής μου και εγώ πάντα υπάρχει ένα φρέσκο κομμάτι τρυφερόπιτας  να μας περιμένει  για να γλυκάνει την πίκρα, να απαλύνει τις αγωνίες μας ,να ενώσει τις ψυχές μας και να μας θρέψει με ελπίδα .Πάντα ένα φρέσκο κομμάτι τρυφερόπιτας

4 σχόλια:

  1. Ρία μου, αυτό "το κομμάτι τρυφερόπιτας", είναι εκείνος ο πυρήνας της Αγάπης που κυκλώνει και περικλείει όλη την ουσία της καρδιάς σου. Κράτα το πάντα ζωντανό. Είναι το πιο Σημαντικό! Τα πιο αληθινά βαθειά νοήματα είναι εκείνα που συναντάς στο ταξίδι της σιωπής όπου αφήνεις την ψυχή σου να μιλάει και την αφουγκράζεσαι..
    Καλά ταξίδια νάχεις κι από εδώ! Ξέρω ήδη ότι θα είναι ενδιαφέροντα και ετοιμάζεσαι ήδη για ψηλά πετάγματα σε βουνοκορφές όπου ο αέρας είναι καθαρός.. Το τέλος είναι μια λέξη που δεν υπάρχει. Πίστεψέ με!
    Τα φιλιά μου, για..αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τατιάνα μου,όλα είναι δρόμο και εγώ έχω περπατήσει σε τόσα πολλά και διαφορετικά είδη δρόμων που έδωσαν νόημα στην τρυφερόπιτά μου.

      Διαγραφή
  2. Ένα κομμάτι τρυφερόπιτα είναι απαραίτητο σε όλους μας. Αλλιώς πως να βγάλεις πέρα το μακρύ ταξίδι??
    Ωραίο κείμενο. Ήρθε εδώ πατώντας στα χνάρια της αγαπημένης μου Τατιάνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τυχαίο που η Τατιάνα είναι ξαδέρφη μου!Γονίδια αμείλικτα όπως λέει και η ίδια.Μακρύ το ταξίδι και ίσως το δικό μου να έχει κάτι από το ταξίδι του Οδυσσέα μα έχω μάθει να ταξιδεύω με όλους τους καιρούς προσφέροντας με ζεστά χέρια πάντα τους συντρόφους μ αλλά ένα ταπεινό μα φρέσκο κομμάτι τρυφερόπιτας κατευθείαν από την καρδιά μου.

      Διαγραφή