Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΥΦΕΡΑ,ΤΡΥΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ



Είναι μεγάλη πρόκληση να αντέχεις να είσαι διάφανος γιατί ουσιαστικά απογυμνώνεις τον εαυτό σου και εμφανίζεται το πραγματικό σου πρόσωπο που πολλές φορές είναι τόσο διαφορετικό που τρομάζεις να το βλέπεις και εσύ ο ίδιος.
Αυτό είναι ένα από τις διαπιστώσεις μου που πρόλαβα να βάλω σε χαρτί .Οι φίλες μου γελάνε με τον καταιγισμό των σκέψεων που προλαβαίνουν να περνάνε από το μικροσκοπικό μου και περιορισμένο μυαλό και με ενθαρρύνουν να στραφώ στην έκδοση των απομνημονευμάτων μου.Η αλήθεια είναι ότι για τόσο μικρό διάστημα που με ανέχεται αυτός ο πλανήτης έχω πλούσιο υλικό εμπειριών που νομίζω ότι δεν θα άντεχα μια δεύτερη ζωή σε αυτό το σώμα.Είναι TOO MUCΗ όπως θα έλεγαν και οι Άγγλοι.
Μονολογώ.Βασικά παραληρώ σήμερα γιατί η πτώση από τα σύννεφα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν δεν είσαι πουλί αλλά άνθρωπος.Τελικά κάθε μέρα έχει κάτι να σου δώσει .FOOD FOR THOUGHT!Το κατατάσσω σε πιο περίοπτη θέση από το κλασσικό φαγητό γιατί θρέφει το πνεύμα και ανατρέφει την ψυχή.Μονολογώ και θυμάμαι το 10 λεπτά κηρύγμα που κάνω στα παιδιά μου για τις ξεκάθαρες σχέσεις που πρέπει να έχουν ,όχι μόνο για να είναι εντάξει με τους άλλους αλλά κυρίως με τον εαυτό τους



.Είναι όμορφο να μπορείς να βλέπεις μέσα στον άλλο τόσο καθαρά όσο και τον πάτο της θάλασσας μια ηλιόλουστη και ''αλέκιαστη ''ημέρα.


Σου δίνει την αίσθηση της διαύγειας,των ταξινομημένων σκέψεων και της αυθεντικότητας των συναισθημάτων.Δεν μου αρέσει να διαψεύδεται η εικόνα που έχω σχηματίσει για τον άλλο.Κατά κάποιον τρόπο με ισοπεδώνει συναισθηματικά αν και δεν θα έπρεπε γιατί είναι κανόνας που επιβεβαιώνεται από τις μετρημένες εξαιρέσεις του.
Βασικό συστατικό της τρυφερόπιτας είναι η ντομπροσύνη,αυτή που τα τακτοποιεί όλα με τον καλύτερο τρόπο και αφήνει χώρο να ανθίσει ο σεβασμός και να απελευθερωθούν οι καταπιεσμένες σκέψεις.Τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι για να μπορείς να είσαι κάπως έτσι θα πρέπει να το έχεις ''διδαχτεί'' ,κατά κάποιο τρόπο να έχεις εκπαιδευτεί στην διαφάνεια και σε αυτά που μπορεί να σου προβάλει ως είδωλο.
ΤΡΥΦΕΡΑ,ΤΡΥΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ!
 

2 σχόλια:

  1. Ή να το θέλεις τόσο που να το κάνεις σκοπό σου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι. Μ αρέσουν τα καθαρά και διαυγή νερά που αφήνουν να φαίνεται ότι είναι από κάτω. Νοιώθω Σεβασμό απέναντι σ εκείνον που έχει τη δύναμη να δει τον εαυτό του. Μ αρέσουν ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι που είναι ο εαυτός τους και δεν φοβούνται να παραδεχθούν τις ατέλειες, τα ψεγάδια, τ ανθρώπινα σημεία τους, ακόμα και τις εγκοπές και τις αγκυλώσεις. Εκείνα που η γνώση τους σε κάνεις να γίνεσαι ..ταπεινός. Άλλη μιά Απαραίτητη, ίσως η πιο Απαραίτητη γνώση. Όποιος μπορεί να δει καθαρά τον εαυτό του, γεμίζει αγάπη για τους άλλους και Κατανόηση. Γιατί ΞΕΡΕΙ! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή