Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΛΥΜΕΝΗ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ



Και έπεσε σκοτάδι στο βασίλειο .Σκοτάδι που φορτώθηκε στις στέγες των σπιτιών και φώλιασε στις ψυχές.Ο Βασιλιάς είχε πεθάνει και μαζί του ό,τι καλό και ευγενικό είχε καταφέρει να καλλιεργήσει στις ψυχές των υπηκόων του.

 Ακόμη και την γυναίκα που είχε κάνει βασίλισσα παρότι δεν του άξιζε από την αρχή είχε καταφέρει να την δαμάσει και να περιορίσει τον φθόνο,την κακία και την κουτοπονηριά της. Όλοι είχαν απορήσει τότε με τον αναπάντεχο βασιλικό γάμο μέχρι που τα περίεργα βλέμματα και αυτιά τράφηκαν με την είδηση της γέννησης του πρίγκιπα.
Πάντα υπάρχει μια εξήγηση για όλα. Ή μάλλον για τα περισσότερα. Και πάντα υπάρχει τρόπος να καταφέρνεις αυτό που θέλεις ακόμη και αν είναι πλάγιος.
 Ο σκοπός αγίαζε τα μέσα και τότε.
Η Βασίλισσα επένδυε όλα αυτά τα χρόνια στον οίκτο των άλλων και πάνω από όλα του βασιλιά και του πρίγκιπα. Για την πριγκίπισσα που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια, τα πράγματα ήταν καλύτερα ή ή μάλλον φαίνονταν καλύτερα.Ta φαινόμενα πάντοτε απατούν!
Ή Βασίλισσα τρεφόταν από την αγάπη στον εαυτό της και αποστρεφόταν κάθε ανάμνηση των δικών της υποχρεώσεων. Όλοι έπρεπε να υπηρετούν την βασίλισσα και την  πριγκίπισσα ,να τις προσέχουν ,να τις κανακεύουν . Σε αυτό συνέβαλε και η περιπέτεια με την υγεία της όταν ήταν νέα.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ .
Αυτό έγινε το σύνθημά της μαζί με ένα παράλογο μένος για οτιδήποτε ή οποιαδήποτε παρέκκλινε από την δική της μιζέρια. Και έτσι έβαλε τον εαυτό της στην θέση του οίκτου και αντί να προσπαθεί σαν βασίλισσα να εμπνεύσει τον σεβασμό στους γύρω της και να φροντίσει το βασίλειό της να ευημερεί συμμάχησε με δύο παρατρεχάμενες που βρισκόντουσαν στο παλάτι .Κυρίες επί των τιμών . Την Μικροπρέπεια και την Κακοήθεια.
Αυτό το όνειρο είχε και για την πριγκίπισσα. Ένας καλός γάμος με πρίγκιπα θα την τοποθετούσε εκεί που πίστευε ότι άνηκε . Σε βασίλειο που θα την υπηρετούν και θα την λυπούνται .Ο πρίγκιπας θα έμενε εκεί πλάι της να την προστατεύει σε περίπτωση που ο βασιλιάς πάθαινε κάτι .Και ήταν σίγουρο ότι ο βασιλιάς θα χανόταν πρώιμα γιατί το σκοτάδι επικρατούσε στην ζωή του από τότε που είχε γνωρίσει την βασίλισσα .Ήταν κάτι σαν προίκα.

 Σκοτάδι, κακία, φθόνος έγιναν οι σύμμαχοί της . Κανείς δεν ξέρει ακριβώς το πότε ή το γιατί συνέβη αυτό. Ίσως και να είχε γεννηθεί έτσι.
Οι σκέψεις της ύπουλες και κακομοιριασμένες .

 

Κλεισμένη μέσα στο βασίλειό της, σπανίως άνοιγαν τα παράθυρα να μπει λίγο φως μπας και σκορπίσουν τα μάγια και η κακή ενέργεια.Τίποτα δεν της πήγε όπως το ονειρευόταν γιατί η κακία έχει την ιδιότητα να επιστρέφει σε αυτόν που την ποτίζει .

Ο πρίγκιπας παντρεύτηκε  .Όχι βέβαια πριγκίπισσα αλλά  ευτυχώς για αυτόν και για την ιστορία δραπέτευσε από το βασίλειο της μιζέριας και προσπάθησε να ζήσει μια απλή ζωή χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την βασίλισσα.
 Γιατί να τον βοηθήσει άλλωστε;
Ήταν σίγουρη πως δεν ήταν πλέον χρήσιμος. Πώς είχε τολμήσει να ξεχάσει ότι αυτή είχε περάσει τόσα ,ότι η πριγκίπισσα είχε ατυχήσει στον πριγκιπικό της γάμο και τον είχε ανάγκη, ότι τις άφησε μόνες και ανυπεράσπιστες μέσα στο βασίλειό τους εκείνος αποφάσισε να ζήσει με μια άλλη.

Δύο γυναίκες ανυπεράσπιστες στο βασίλειο και αυτός να είναι μακρυά και να φτιάχνει μόνος του ένα μέλλον που τόσο επιμελώς αυτή του είχε στερήσει .Μάνα και αδερφή δεν ξανακάνει, γυναίκα ξαναβρίσκει ! Άπο τότε που έμπλεξε μαζί της έχασα το παιδί μου ''μονολογούσε .Πως τόλμησε ΑΥΤΗ να τις χαλάσει τα σχέδια που είχε τόσο προσεκτικά καταστρώσει για το μέλλον το δικό της και της κόρης της.
 Μήπως πρέπει να στραφεί σε αυτή την κατεύθυνση; Μήπως να του έδειχνε πόσο η γυναίκα του ήθελε να τον χωρίσει από τις γυναίκες της ζωής του; Μήπως να τον κάνει να την λυπηθεί και πάλι για να μην της ζητάει τίποτα να ζεί με τις ενοχές που η ίδια του δημιουργούσε ;


Χρόνια πολλά καλλιεργούσε δηλητήριο μυστικά, ύπουλα και κατάφερε να μαυρίσει την ζωή του πρίγκιπα της . Αυτό που δεν καταλάβαινε ήταν ότι ό,τι κακή σκέψη και μηχανορραφία επέστρεφε  σε αυτή πολλαπλάσια και  την δηλητηρίαζε λίγο λίγο κάθε μέρα. 
 Τa μαύρα σύννεφα παρατάχθηκαν πάνω από το σπίτι του ζευγαριού ,στις ζωές τους αλλά και στα παιδιά τους τα οποία ήταν πάντα ανεπιθύμητα γιατί δεν ήταν παιδιά της πριγκίπισσας, η οποία παρεμπιπτόντως μαράζωνε και γερνουσε πριν την ηλικία της χωρίς να το καταλαβαίνει γιατί και η ίδια τρεφόταν με φθόνο και απελπισία.
Η γυναίκα του πρίγκιπα μπορεί να μην ήταν από σόι περίοπτο όσο της βασίλισσας αλλά δεν το έβαζε κάτω και πάντα περίμενε ότι η βασίλισσα θα την προσέγγιζε κάποια στιγμή αν όχι με αγάπη με κάπως καλή διάθεση. Μάταια.

 Κάθε φορά που κάτι κακό συνέβαινε άνοιγε ορθάνοιχτα τα παράθυρα του σπιτιού και το σπίτι ξαναγέμιζε φως, χαμόγελα ,ελπίδα. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην βασίλισσα και ξανάρχιζε πάλι τα μαύρα ξόρκια.Κάθε φορά που η γυναίκα του πρίγκιπα υπέφερε εκείνη έπαιρνε το αίμα της πίσω. Η ικανοποίηση ήταν χαραγμένη στο πρόσωπό της και κάθε φορά που εμφανιζόταν ο πρίγκιπας η μάσκα της συμπόνιας και της αγάπης σκέπαζε το πρόσωπό της και τις μύχιες σκέψεις της.
 


Εξαφάνισε , πίκρανε , μάγεψε, συκοφάντησε, δηλητηρίασε , βλαστήμησε και όλα κάτω από την μάσκα της συμπόνιας και της αγάπης.Ανεξήγητα πράγματα συνέβαιναν στο φτωχικό του πρίγκιπα.
 Το σκοτάδι όμως έπεσε επάνω της με αφάνταστη δύναμη. Άρχισε να σαρώνει την ίδια ,τους υπηκόους της αλλά και τον πρίγκιπα που έπεσε σε θλίψη και απελπισία. Είχε καταφέρει να τον ισοπεδώσει και τον ίδιο, να έχει προβλήματα υγείας πολλά για να μπορεί να τα συζητάει μαζί του και να έχουν κάτι κοινό.Την κακομοιριά.

Ο πρίγκιπας πέρασε πολλά κύματα. Πολύ περισσότερα από τα σαράντα. Σχεδόν μεταλλάχθηκε και όσο και αν το πολεμούσε έπεφτε ακόμη πιο χαμηλά ,βυθιζόταν. Άρχισε να έχει πονοκεφάλους, ζαλάδες,ταχυκαρδίες και ένα σωρό άλλα προβλήματα με την υγεία του και πάνω από όλα με τον εαυτό του.Είχε γίνει εγωιστής και κακότροπος. Δεν καταλάβαινε τι του συνέβαινε και όσο και αν προσπαθούσε βρισκόταν στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

 


Μια μέρα ένα φλύαρο πουλί σκαρφάλωσε στο παράθυρο και  αποφάσισε να πει στην γυναίκα του
όσα είχε ακούσει να ψιθυρίζονται μυστικά στο δάσος.
Και τότε όλα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν όπως ο ουρανός όταν πέσει η μεγάλη μπόρα ...Έπρεπε να λύσει τα μάγια, να ανοίξει τα παράθυρα και  να αφήσει το φως να διαλύσει το σκοτάδι. Έτσι και έγινε !


 Το σκοτάδι έπεσε βαρύ στο παλάτι της βασίλισσας . Πιο βαρύ από αυτό που είχε ρίξει και ζούσε μόνη . Αυτή και η πριγκίπισσα να τρέφονται από την ίδια τους την κακία και τον φθόνο.
Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που εξηγήθηκε ό,τι είχε μείνει ανεξήγητο, έπεσαν οι μάσκες και παρουσιάστηκαν τα πραγματικά πρόσωπα. Το φως τοποθετήθηκε στην θέση που του αξίζει. Η ελπίδα μετακόμισε και πάλι στην στέγη του σπιτιού του ταλαιπωρημένου πρίγκιπα και έχτισε την φωλιά της. 
 Αυτό που δεν κατάλαβε ποτέ η βασίλισσα είναι ότι το κακό που  φτιάχνεις ή που εύχεσαι αυτό σου επιστρέφει στην πηγή του πολλαπλάσιο και ενίοτε σε ισοπεδώνει.
Και ζήσαμε εμείς καλά ,η οικογένεια του πρίγκιπα καλύτερα και η βασίλισσα με την πριγκίπισσα μαραζώνουν μέσα στην κατάθλιψη τους.
Αν ποτέ τις δείς να περιφέρονται στην πόλη με τον μανδύα της καλοσύνης ...Μην παραμυθιαστείς. Κάτω από τον μανδύα τους κρύβουν το δηλητηριασμένο μήλο και είναι έτοιμες να σου το δώσουν να το φας...
Ποτέ μην εμπιστευτείς έκπτωτες βασίλισσες .Κοίταξε τα μάτια τους.Μπορείς να τις καταλάβεις από το βλέμμα που σε κοιτάζουν και από το ψεύτικο χαμόγελο που φοράνε.
 
 



 

2 σχόλια:

  1. Θα υποβάλλω τη μικρή μου Ένσταση στο: "μπορεί να μην ήταν από σόι περίοπτο όσο της βασίλισσας", καθότι στο βαθμό που ξέρω, μια χαρά είναι το σόι της γυναίκας του πρίγκιπα! Κι αλήθεια δεν ξέρω ποιά "οικόσημα" έχει η..κακία!
    Το αυγό του φιδιού είναι ...δικό του! Όσο για τον πρίγκιπα, τη γυναίκα του και την οικογένειά του, κάτι μου λέει ότι είναι από σόι Ανθεκτικόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΛΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΖΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή