Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω !





ΑΓΑΠΏ ! Δανείζεται το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της Ελληνικής Αλφαβήτου ,το Α και το Ω ,αυτό που μας δένει με τους ανθρώπους που επιλέγουμε να μοιραζόμαστε την ζωή μας και να συναντιόμαστε στα σταυροδρόμια της.
Δύσκολο ρήμα το ''ΑΓΑΠΩ'', δύσκολο γιατί ο άνθρωπος πρέπει να υπερβεί  εαυτόν  για να το συναντήσει. Πολλές φορές χρειάζεται να ξεχνάς το ΕΓΩ και να χορεύεις στο ΕΣΥ . Εμπεριέχει μια ανιδιοτέλεια και μια ευθύνη της ψυχής που δεν είναι δεδομένη . Ο άνθρωπος ΜΑΘΑΙΝΕΙ να αγαπάει, ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ γιατί πολλές φορές η αγάπη δεν ακολουθεί την λογική των αισθήσεών μας αλλά της ψυχής μας . Όταν μπορείς να έχεις ψυχή, έχεις και αγάπη και  αδιαπραγμάτευτα και δικαιωματικά σου καταχωρείται το προνόμιο να την μοιράζεις .
Η αγάπη δεν χωράει σε καθεστώτα .Η αγάπη είναι καθεστώς από μόνη της. Είναι το σύστημα που επιλέγεις να παίξεις το παιχνίδι της ζωής αδιαφορώντας για την νίκη , για τον τερματισμό ,για το τρόπαιο . Η αγάπη είναι τρόπαιο από μόνη της και απονέμεται σε όλους όσους αγαπούν τον κάματό της και όχι το αυτονόητό της.
H αγάπη είναι επανάσταση, εξέγερση της ψυχής έξω από το σώμα. Είναι η λάβα που αναβλύζει μέσα από την καρδιά σου και είσαι έτοιμος να θυσιαστείς για να μείνει ανεμπόδιστη στο πέρασμά της.
Ίσως τελικά το πρώτο ρήμα που μαθαίνει να κλείνει το παιδί στο σχολείο να πρέπει να είναι το ''ΕΓΩ ΑΓΑΠΩ''και όχι το ''ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ'' .Που ξέρεις κάτι μπορεί να αρχίζει να αλλάζει στον κόσμο αυτόν.


 

2 σχόλια:

  1. Απαντώ με αυτό: http://anemondixtia2.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8384.html
    Εγώ έγραψα: "Το Αλφα της Αγάπης" κι εσύ το: "ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω !" της λέξης: Αγαπώ!
    Μήπως είπες τίποτα;;;
    Σε Αγκαλιάζω! Κι αυτό είναι από το Αλφα ως το Ωμέγα..(Σου την έφερα..!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΑΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή