Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕΝ



Και ο Κύριος καθώς ολοκλήρωνε τις ημέρες της δημιουργίας του ξανακοίταξε τα καλούπια ένα προς ένα. Αν και Θεός ήταν αποκαμωμένος με την δημιουργία του ανθρώπου, αποστολή  ιδιαιτέρως  απαιτητική και κουραστική γιατί έπρεπε να φτιάξει και αντίστοιχα μυαλά και ψυχές για να τους φορέσει.


Του φάνηκε πολύ άδικο να αποφασίζει Αυτός για το κάθε ένα καλούπι και έτσι φύσηξε μέσα στο καθένα πνοή για να μπορούν να γίνουν κατ 'εικόνα και καθ'ομοίωσή  Του. Σε όλους δόθηκε η ευκαιρία της αλλαγής και το προνόμιο της επιλογής αλλά και το βαρύ φορτίο των συνεπειών της ελεύθερης βούλησης τους .Επίπονη  που είναι η Ελευθερία όταν την κοιτάς
κατάματα και πρέπει να αγκαλιάσεις τα λάθη που έκανες στο όνομά της και να μπορέσεις να καταλάβεις ότι ήταν λάθη . Η  Ελευθερία έχει ασαφή ορισμό όπως και το αυτονόητο και δύσκολα μπορεί ο άνθρωπος να έχει μία καθαρή και διαυγή ματιά.
Οι άνθρωποι δεν σταματάνε ποτέ να με εκπλήσσουν. Μερικές φορές  τα καλούπια των ανθρώπων που συναντάω με κάνουν να αναρωτιέμαι για το νόημα της δημιουργίας τους και εκεί που κάθομαι και μονολογώ δίνω ελαφρυντικά στον εαυτό μου λέγοντας ότι αφού Αυτός που είναι Θεός αποφάσισε να μην σπάσει το καλούπι και να το διαιωνίσει τότε σκέψου εγώ που είμαι άνθρωπος .
Πολύ χύμα η κοινωνία μας και δεν μου ταιριάζει καθόλου .Ακούω μόνιμα την σαχλές δικαιολογίες ότι τύπου ''εγώ έτσι είμαι, εμείς τέτοιοι τύποι είμαστε ''δεν είναι στα αυτονόητά μου'' ''δεν είμαι υποχρεωμένος'' ''ο κάθε ένας πρέπει να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί '' ...και πλήθος άλλες μπούρδες γιατί μέσα από αυτά προσπαθούν να ντύσουν την ανεπάρκειά τους με στολή ελευθερίας.
Μου έρχεται να τους πω πόσο δεν με νοιάζει η ελευθερία τους, τα αυτονόητά τους , η ευχαρίστησή τους ,η αγάπη τους που μένει και ξεχειμωνιάζει στα λόγια τους και στους τίτλους τους . Μου έρχεται να τους πω να μην με πολυσκοτίζουν  με τις φιλελεύθερες τους απόψεις που προσπαθούν να κάνουν τον άλλον να φανεί ένοχος ή μη φυσιολογικός γιατί για εμένα ο κόσμος έχει συγκεκριμένες αξίες στις οποίες χτίστηκε επάνω και βασίστηκε η έννοια της υπέρβασης ,της θυσίας και της αξιοπρέπειας όπως αυτές της ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ,ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ,ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ,ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗΣ,ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ που κάνουν την Ελευθερία τους να υπολείπεται του ορισμού της.
Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε ''κακό'' μόνο αυτό που επιφέρει την ποινή φυλάκισης, που τρέχει δακτυλοδεικτούμενο να κρυφτεί  ,που βγαίνει στο φως ως ποινικά κολάσιμο. Τι γίνεται με όσα είναι ηθικά και ανθρωπιστικά κολάσιμα και παραμένουν μασκαρεμένα πίσω από τα Σ'ΑΓΑΠΩ και τα σε ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.
Δεν με ενδιαφέρει πόσα δισεκατομμύρια έχουν περάσει από αυτόν τον κόσμο, δεν με νοιάζει πόσα είδη ανθρώπων υπάρχουν και αν είναι φυσιολογικά ή όχι και δεν μπορούν να μου ανατρέψουν τις αξίες που εγώ αγκάλιασα και αποφάσισα να βαδίσω στην ζωή μου. Δεν με ενδιαφέρουν όσοι από μόνοι τους χρίστηκαν οι '' καταφρονεμένοι'' και ''αδικημένοι ''της ζωής και προσπαθούν να μου προκαλέσουν τον οίκτο και όχι την αγάπη.

Ο Οδυσσέας για εμένα είναι ένα από τα ομορφότερα καλούπια που έφτιαξε ο Κύριος γιατί εμπνέει στους γύρω του αξίες και ιδανικά που σε τιμάνε σαν άνθρωπο, γιατί προκαλεί την αγάπη χωρίς την μιζέρια της κλάψας ,γιατί μπορεί και υπομένει σταυρούς μεγαλύτερους από το μέγεθός του αγόγγυστα ,γιατί δίνει μαθήματα δύναμης και επιμονής σε όσους είναι γύρω του. Σαν τον Οδυσσέα υπάρχουν πολλοί ''Οδυσσέες'' που μέσα από το ταξίδι προς την Ιθάκη τους βρίσκουν τον προορισμό τους όσοι έχουν την ευλογία να τους γνωρίζουν.
Και ο Θεός ξανακοίταξε τα καλούπια ένα προς ένα και αποφάσισε να τα θωρακίσει με την μνήμη και να τους δώσει το προνόμιο να μην σπάνε όσο παραμένουν ζωντανά με αγάπη  στην μνήμη των γύρω τους.
Τελικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕΝ
 
 
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Ούτε μαι λέξη να προσθέσω, ούτε ένα γράμμα ν αφαιρέσω Ρία μου. Συνυπογράφω με Δέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή