Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΕΤΑ !





Και έρχεται η ημέρα που οι φτερούγες αρχίζουν να ανοίγουν δειλά,διστακτικά και αθόρυβα για να μην πληγώσουν,να μην μπορεί κανείς να πιαστεί από πάνω τους και τις αιχμαλωτίσει .Το ταξίδι σου φτάνει στο τέλος ,στο λιμάνι του και οι στιγμές είναι δύσκολες γιατί ο αποχωρισμός γράφεται και αυτός με Άλφα κεφαλαίο όπως και η Αγάπη .
 Έτοιμος να πιάσεις ουρανό ,να αγκυροβολήσεις σε ένα σύννεφο για να μπορέσεις να ρίχνεις και μια κλεφτή ματιά σε αυτούς που θα λείπεις ,σε αυτούς που θα σε σκέφτονται είσαι έτοιμος να  συνεχίσεις το ταξίδι σου στην αιωνιότητα ,σε κάποιο αστέρι πιθανόν, για να φωτίζεις ζωές ,τις ζωές όσων αγάπησες και όσων σε αγάπησαν όσων χώρεσαν στα μάτια σου και εσύ στα δικά τους,όσων ένωσες με διακλαδώσεις και συνάψεις αγάπης ,νοιαξίματος,ανθρωπιάς.
Πως μπορεί μια μάνα να εμποδίσει το παιδί της να πετάξει; Πάντα πίστευα ότι ο άνθρωπος ''φεύγει''όταν αυτός θελήσει απλά η ζωή επινοεί τον τρόπο ! Πάντα πίστευα ότι οι αγώνες πρέπει να δίνονται ακόμη και όταν η έκβαση είναι από πριν προκαθορισμένη. Ίσως μάλιστα αυτοί οι αγώνες να έχουν και μεγαλύτερη αξία γιατί φωνάζουν αξιοπρέπεια ,υπέρβαση,ευθύνη και αν και ηττημένος είσαι νικητής!
Την Ζωή αξίζει να την προστατεύεις και να την υπερασπίζεσαι αλλά και ο Θάνατος όσο τρομακτικός και αποκρουστικός  να είναι ,είναι η άλλη όψη της Ζωής .Πλευρές του ίδιου νομίσματος της ύπαρξης  απαιτεί σεβασμό ,κατάνυξη .δέος σε τέτοιες δόσεις όσες και η Ζωή. Ο Θάνατος έρχεται αθόρυβα σε αυτούς που σημάδεψαν ζωές ,που στιγμάτισαν τον χρόνο με μνήμες ,που ένωσαν ανθρώπους χαράζοντας ανεξίτηλα  το όνομά τους στις καρδιές και στην μνήμη. Τους δίνει το δικαίωμα να ''φύγουν ''έπιλέγοντας αυτούς που θα έχουν κοντά τους,  τους δίνει το προνόμιο να φύγουν με αγάπη περίσσεια ,ακριβώς όπως ήρθαν τότε που πήραν την πρώτη ανάσα και τους δόθηκε το δικαίωμα της ζωής.


Και οι φτερούγες ανοίγουν ,και εσύ είσαι έτοιμος να πετάξεις ,να αλλάξεις χώρο,χρόνο,υπόσταση. Ένα χέρι να αγγίζει τα μαλλιά σου ,να σε χαϊδεύει τρυφερά , να σου κρατά το χέρι και να σε φιλάει και να σου λέει ''Φύγε '', ''Πέτα'' .Η μάνα δεν μπορεί να είναι  ποτέ εγωίστρια όταν πρόκειται για το παιδί της ακόμη και όταν δεν συμφωνεί με τις επιλογές του. Αυτό είναι το μεγαλείο της μητρικής αγάπης .
Ο ομφάλιος λώρος δεν κόβεται ποτέ .Η αγάπη δεν χάνεται ποτέ .Η αγάπη είναι ενέργεια και η ενέργεια διατηρείται, μετουσιώνεται , πολλαπλασιάζεται.
 Και εσύ συνεχίζεις το δικό σου ταξίδι φορώντας έναν μάρσιπο από την μέσα πλευρά του κορμιού σου όπως τότε που άρχισε το ταξίδι στην ύπαρξη σαν μια μικρή καρδιά και εκεί μέσα σου, κοντά στην καρδιά σου'' φοράς '' αυτόν που σου έκανε την τιμή να σε επιλέξει για μάνα του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου